Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, yaklaşan Euroleague Final Four öncesinde yaptığı açıklamalarda şampiyonluğun zorluğuna dikkat çekerek, "Üst üste şampiyon olursak gerçekten bu harika olur" dedi. Atina'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Litvanyalı çalıştırıcı, takımın sezon boyunca sergilediği savunma performansının önemini vurguladı.

SAVUNMA OYUNUNUN TEMELİ
Jasikevicius, özellikle skor bulmakta zorlandıkları anlarda savunmaya daha fazla odaklanmaları gerektiğini belirterek, "Savunma, inşa etmeye çalıştığımız sistemin temelini oluşturuyor. Sezon içinde hücum anlamında da önemli gelişmeler kaydettik ve kadromuza değerli isimler kattık. Umuyoruz ki bu kimyayı sahaya yansıtacağız. OAKA'da olmak büyük bir memnuniyet verici, ancak maça odaklanmalı ve görevimizi başarıyla tamamlamalıyız," ifadelerini kullandı.
TARİH YAZMA ARZUSU
Olympiakos karşısında galibiyeti hedeflediklerini belirten Jasikevicius, üst üste şampiyon olmanın getireceği tarihi başarıya vurgu yaptı. "Kazanmak, bunu başarabilmek gerçekten çok zor. Bunu nasıl başarabiliriz diye düşünüyoruz," diyen koç, basit bir yaklaşımla bir sonraki antrenmana ve maça odaklandıklarını dile getirdi. Bu başarıyı elde etmenin eşsiz bir hikaye yaratacağını sözlerine ekledi.
DE COLO: SON MAÇTA DOĞRU KARARI VERECEĞİM
Profesyonel kariyerindeki son sezonu olduğunu belirten Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Nando De Colo ise, sarı-lacivertli formayla büyük hedefler gerçekleştirmek istediğini ifade etti. Final Four'da olmaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getiren De Colo, "Son ana kadar işin keyfini çıkarmaya çalışacağım. Ben Nando De Colo'yum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım," dedi. Final maçının son topunda topun kendisinde olması halinde, takımın amacına ulaşmak için o an ne gerekiyorsa onu yapacağını belirtti. Üzerinde baskı olmadığını ve heyecanlı olduklarını söyleyen De Colo, kupayı kazanmak için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.







