Kahramanmaraş'ta aşure geleneği Muharrem ayında yaşatıldı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 10 Temmuz 2026 10:23 Düzenleme : 10 Temmuz 2026 10:23
Kahramanmaraş'ta aşure geleneği Muharrem ayında yaşatıldı
Kahramanmaraş'ta mahalle sakinleri, Muharrem ayında imece usulü aşure yaparak geleneklerini sürdürdü ve birliktelik duygusunu pekiştirdi.
Kahramanmaraş'ta aşure geleneği Muharrem ayında yaşatıldı

Kahramanmaraş’ta Muharrem ayı dolayısıyla mahalle sakinleri, imece usulü bir araya gelerek aşure yapma geleneğini sürdürdü.

Kahramanmaraş\

BİR ARAYA GELİP AŞURE HAZIRLADILAR

Onikişubat ilçesine bağlı Şehit Evliya Mahallesi'nde, kadınlar kazan başına geçerek buğday, nohut ve fasulye gibi bakliyatları haşladı. Kuru kayısı, incir ve üzüm gibi kuru meyvelerle tatlandırılan aşure, mahalle sakinlerine ikram edildi. Bu etkinlik, mahalledeki birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi.

Kahramanmaraş\

GELENEĞİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEKLER

Mahalle sakinlerinden Seher Kireşçi, Muharrem ayının bereket ve paylaşma ayı olduğunu vurguladı. Kireşçi, herkesin imkanları ölçüsünde katkıda bulunduğunu belirterek, imece kültürünü gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini ifade etti. Mahalle İmamı Mustafa Topal ise bu geleneğin İslam'daki önemine dikkat çekerek, mahalle halkının bir araya gelerek bu geleneği yaşatmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.