Kahramanmaraş’ta Gazze yararına hayır çarşısı kuruldu

YAŞAM Yayınlanma : 16 Ekim 2025 12:29 Düzenleme : 16 Ekim 2025 12:29
Kahramanmaraş’ta Gazze yararına hayır çarşısı kuruldu
Kahramanmaraş'ta Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen hayır çarşısı, 3 gün sürecek ve elde edilen gelir Gazze'ye gönderilecek.
Kahramanmaraş’ta Gazze yararına hayır çarşısı kuruldu

Kahramanmaraş'ta, Filistin'in Gazze bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla anlamlı bir hayır çarşısı düzenlendi. Etkinlik, Necip Fazıl Kültür Merkezi bahçesinde kapılarını açtı ve üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

GAZZE'YE DESTEK İÇİN İMECE USULÜ ÇALIŞTILAR

Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen bu özel çarşıya, özellikle kadınlar imece usulüyle büyük destek verdi. Kurulan 'Mescid-i Aksa' çadırı ise ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

GELİRLER DOĞRUDAN GAZZE'YE ULAŞACAK

Dernek İl Başkanı Ali Sarıkaya, Gazze'deki barış sürecinin ardından Müslümanların oradaki kardeşleriyle dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, bu çarşının amacının Gazze'nin imar ve inşasına katkı sunmak olduğunu belirtti. Sarıkaya, elde edilecek gelirin doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ve Kahramanmaraş halkının bu konudaki duyarlılığının altını çizdi. Ayrıca, Mescid-i Aksa'yı temsil eden çadırda namaz kılmanın manevi önemine değindi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.