Biyoteknoloji Anabilim Dalı öğrencisi Ayça Eroğlu, ''“Kanabidiol (CBD) Yüklü Mukoadezif Nanoparçacıkların Geliştirilmesi ve Mide Kanseri Hücrelerindeki Etkinliğinin Değerlendirilmesi” başlıklı tez çalışmam, kanser tedavisinde umut vadeden doğal bir bileşik olan kanabidiolün (CBD) etkinliğini artırmaya odaklanıyor.

Çalışmada, PLGA ve Eudragit RS100 kullanılarak mukoadezif özellikte, kontrollü salım yapabilen nanoparçacıkların sentezlenmesi hedefleniyor.
Geliştirilen sistemin mide mukozasında tutunma süresini uzatarak CBD’nin biyoyararlanımını artırması; böylece mide kanseri hücrelerinde hücre proliferasyonu, internalizasyon ve endosomal kaçış gibi süreçler üzerindeki etkilerinin araştırılması amaçlanıyor.'' dedi. Biyoteknoloji Anabilim Dalı öğrencisi Ayça Eroğlu'nun tez danışmanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Deniz Sezlev Bilecen yaptı.








