Karatay ekibi artık sahada: Arama kurtarma ekibi akredite edildi

YEREL Yayınlanma : 24 Nisan 2026 15:57 Düzenleme : 24 Nisan 2026 16:07
Karatay ekibi artık sahada: Arama kurtarma ekibi akredite edildi
Karatay Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, 1,5 yıllık eğitimin ardından AFAD akreditasyonu aldı. 61 kişilik ekip artık Türkiye genelinde ve yurt dışında görev yapabilecek.

Karatay Belediyesi bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Ekibi, yaklaşık 1,5 yıl süren yoğun eğitim sürecinin ardından akreditasyon sertifikasını alarak yurt içi ve yurt dışında görev yapabilecek yetkinliğe ulaştı.

Karatay Belediyesi, afetlere hazırlık çalışmalarını güçlendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda oluşturulan Karatay Arama Kurtarma Ekibi, AFAD Konya İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen eğitim programlarını ve akreditasyon sınavını başarıyla tamamlayarak resmen akredite edildi.

ZORLU EĞİTİMLERDEN GEÇTİLER

Afet ve acil durumlara daha etkin müdahale amacıyla kurulan ekip, uzmanlar eşliğinde kapsamlı bir eğitim sürecinden geçti.

Eğitimlerde afet ve yangın müdahalesi, arama-kurtarma teknikleri ve temel iple erişim konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak işlendi.

Gerçek senaryolar üzerinden gerçekleştirilen tatbikatlarla enkazda arama, kazazedeye ulaşma ve güvenli tahliye gibi hayati beceriler pekiştirildi.

PSİKOLOJİK DAYANIKLILIK EĞİTİMİ DE VERİLDİ

61 kişiden oluşan ekip, teknik eğitimlerin yanı sıra psikolojik dayanıklılık konusunda da destek aldı.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi ile KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Afet Psikolojisi Uygulamalı Eğitimi” verildi.

Programda afet anında ortaya çıkan psikolojik tepkiler, kriz iletişimi, kazazedelerle sağlıklı iletişim ve stres yönetimi gibi konular ele alındı.

81 İL VE YURT DIŞINDA GÖREV YAPABİLECEK

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ekip, AFAD tarafından gerçekleştirilen akreditasyon sınavını da başarıyla geçerek görev yapma yetkisi kazandı.

Alınan akreditasyon sayesinde Karatay Arama Kurtarma Ekibi, Türkiye’nin 81 ilinde ve yurt dışında profesyonel olarak görev yapabilecek yetkiye sahip oldu.

BAŞKAN KILCA’DAN TEBRİK MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, arama kurtarma ekibini tebrik ederek, akreditasyon başarısının uzun ve yoğun bir eğitim sürecinin sonucu olduğunu belirtti.

Başkan Hasan Kılca, “61 kişilik arama kurtarma ekibimizi gönülden tebrik ediyorum. Ekip arkadaşlarımız yaklaşık 1,5 yıl boyunca büyük bir özveriyle eğitimlerini sürdürdü.

Bu başarı, disiplinli ve kararlı çalışmaların bir sonucudur. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.