Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban ilçesindeki karpuz üreticisi çiftçilere 2026 üretim sezonu için önemli bir destek sunarak, yüzde 50 hibeli 150 bin adet karpuz fidesi dağıttı.

HEDEF: YEREL TARIMI GÜÇLENDİRMEK
Bu destekle, yerel tarımsal üretimin artırılması ve çiftçilerin maliyet yükünün azaltılması amaçlanıyor. Proje, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde hayata geçirildi ve fidelerin dağıtımı Araban Belediyesi Pazar Yeri’nde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Kenan Seçkin ve birçok yerel lider katıldı.

ÜRETİCİLERE YENİ FIRSATLAR SUNULUYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Araban’da yaşayan üreticilere karpuz fidesi desteği sağlandı. Fidelerin yarısı belediye tarafından hibe edilirken, diğer yarısı üreticiler tarafından finanse edilecek. Törende konuşan yetkililer, bu desteğin Araban’da karpuz üretimini teşvik edeceğini ve çiftçilerin maliyetlerini önemli ölçüde azaltacağını vurguladı. Ayrıca, Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, desteklerin tarımsal verimliliği artırma konusundaki önemine dikkat çekti.







