Kars köylüleri, Ermenistan sınırına Türk bayrağı dikti

GÜNDEM Yayınlanma : 26 Ekim 2025 10:07 Düzenleme : 26 Ekim 2025 10:07
Kars köylüleri, Ermenistan sınırına Türk bayrağı dikti
Kars'ın İncedere köyü sakinleri, 20 yıllık hayallerini gerçekleştirerek Ermenistan sınırına Türk bayrağı dikti.
Kars köylüleri, Ermenistan sınırına Türk bayrağı dikti

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı İncedere köyü sakinleri, uzun yıllar süren hayallerini gerçekleştirerek Ermenistan sınırındaki Karakuzu Dağı'na Türk bayrağı dikti.

COŞKUYLA BAYRAK DİKİMİ YAPILDI

Bu tarihi olay, köy muhtarı Ömer Koral'ın öncülüğünde gerçekleşti. Köylüler, bayrağı dikme işlemini büyük bir heyecanla tamamladı. Türk bayrağının dalgalanması, köydeki herkes için unutulmaz bir an oldu.

HAZIRLIKLAR 20 YIL SÜRDÜ

Bayrak dikimi için gerekli malzemeler, İstanbul'daki dernek başkanı Cafer Balcı'nın desteğiyle temin edildi. 15 metrelik bayrak direği ve 6 metre boyundaki bayrak, traktörlerle dağa ulaştırıldı. Bu süreç, köylüler için tarihi bir anlam taşıdı ve bayrağın dikimi ile birlikte vatan sevgisi pekişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.