Sarayönü Belediyespor’u yıllarca şampiyonluklara taşıyan ve amatör futbolun deneyimli isimlerinden biri olan Kart, grubun açıklanmasının ardından spor basınına önemli değerlendirmelerde bulundu.
Kart, yaptığı açıklamada grubun genel yapısından memnun olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Genel olarak baktığımız zaman, memnun olduğum bir grup diyebilirim. Diğer gruplara nazaran, biraz daha dengeli bir grup. Milas ve Afyon’un iyi bir takım kurduklarını çok iyi biliyorum. Şampiyonluk dört takım arasında geçer. Rakiplerimize sorsanız, çekindikleri takım Ereğlispor’dur. Çünkü onlar da Ereğlispor’un gücünün farkındalar. Başaracak güçteyiz. İlçenin muazzam bir birlikteliği var. Yarım kalan hikâyeyi tamamlamaya kararlıyız.”

Tecrübeli çalıştırıcı, Ereğlispor’un bu sezon sahaya sadece futbol oynamak için değil, aynı zamanda bir hedefi gerçekleştirmek için çıkacağını vurguladı. İlçedeki taraftar desteğine özellikle dikkat çeken Kart, “Ereğli halkı bizim en büyük gücümüz. Onların sahiplendiği bir takımın başarısız olması mümkün değil. Biz sahada tüm gücümüzle mücadele ederken, tribünlerde de bu coşkuyu hissedeceğiz. BAL Ligi zorlu bir maraton, ancak bu maratonu bitirecek azim ve inanca sahibiz” diye konuştu.
Kart ayrıca futbolcularının hazırlık sürecine de değinerek, takımda motivasyonun üst seviyede olduğunu ifade etti. “Oyuncularımın gözünde şampiyonluk ateşini görebiliyorum. Antrenmanlardaki hırs, çalışkanlık ve inanç bana güven veriyor. Biz sadece Ereğlispor için değil, tüm Konya futbolu için mücadele edeceğiz” sözleriyle iddialarını ortaya koydu.









