Kartepe'de, öğrencilere deprem, sel ve yangın gibi afetlere karşı alınması gereken önlemler anlatıldı. Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Kartepe Veli Akgün İlkokulu öğrencilerine yönelik Afet Bilinci Eğitimi ve Tatbikatı yapıldı.

FARKINDALIK ARTIRMA HEDEFİ
Etkinliğin amacı, öğrencilerin afetlere karşı farkındalıklarını artırmaktı. Programın ilk kısmında, öğrenciler sınıflarında afet bilinci hakkında bilgilendirildi. Deprem, sel ve yangın gibi durumlarda alınması gereken önlemler ile doğru davranış biçimleri detaylı bir şekilde anlatıldı.

UYGULAMALI TATBİKAT DÜZENLENDİ
Eğitim sonrası, okul bahçesinde Kartepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından bir tatbikat gerçekleştirildi. Öğrenciler, afet anında sakin kalmanın ve güvenli alanlara yönelmenin önemini deneyimleyerek öğrendi. Tatbikatta,








