Kasapoğlu: Reel sektör faiz yükü altındaki sıkıntıları aşmak zorunda

GÜNDEM Yayınlanma : 25 Ekim 2025 02:41 Düzenleme : 25 Ekim 2025 02:41
Kasapoğlu: Reel sektör faiz yükü altındaki sıkıntıları aşmak zorunda
Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, faiz oranlarının reel sektöre etkilerini vurgulayarak, acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, son günlerde artan faiz oranlarının reel sektörde yarattığı olumsuz etkileri gündeme getirdi. TCMB'nin politikalarıyla piyasa koşulları arasındaki uçurum, işletmelerin finansal sağlığını tehdit ediyor. Bu durum, işletmelerin büyüme hedeflerini gerçekleştirmelerini zorlaştırıyor. Kasapoğlu, bu sorunun çözülmesi için acil önlemler alınması gerektiğini savunuyor.

FAİZ MAKASI REEL SEKTÖRÜ SIKINTIYA SOKUYOR

Kasapoğlu, politika faizi ile piyasa faizi arasındaki geniş farkın, KOBİ'leri ve ihracatçıları olumsuz etkilediğini ve bu durumun iş yapma yeteneklerini ciddi şekilde kısıtladığını belirtti. Bankaların kredi verme konusundaki temkinli tutumları, birçok işletmenin finansmana erişimini zorlaştırıyor.

UZUN VADELİ ÇÖZÜMLER GEREKİYOR

Başkan Kasapoğlu, üretici kredilerinin tüketici kredilerinden ayrılması gerektiğini vurgulayarak, reel sektörün ihtiyaçlarına uygun, uygun maliyetli ve uzun vadeli kredi sistemine geçilmesinin önemini ifade etti. Üretim ekonomisinin sürdürülebilirliğini sağlamak için bu adımın atılması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.