Kastamonu Üniversitesi ve Kırgız Milli Üniversitesi'nden güçlü iş birliği adımı

EĞİTİM Yayınlanma : 29 Nisan 2026 00:53 Düzenleme : 29 Nisan 2026 00:53
Kastamonu Üniversitesi ve Kırgız Milli Üniversitesi'nden güçlü iş birliği adımı
Kastamonu ve Kırgız Milli Üniversiteleri, eğitim ve araştırma alanlarında iş birliği protokolü imzalayarak akademik ilişkilerini güçlendirdi.

Kastamonu Üniversitesi ile Kırgız Milli Üniversitesi arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol, iki üniversite arasında eğitim, araştırma ve akademik değişim alanlarında yeni fırsatlar sunmayı amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi ve Kırgız Milli Üniversitesi\

REKTÖRLERDEN ÖNEMLİ ZİYARET

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kırgız Milli Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Dogdurbek Çontoev ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında, iki üniversite arasındaki akademik ve kurumsal iş birliği olanakları detaylı bir şekilde ele alındı. Çontoev, Kırgız Milli Üniversitesi’nin uluslararası üniversitelerle olan başarılı ortaklıklarına değinerek, Türkiye’deki üniversitelerle iş birliğinin artış gösterdiğini belirtti.

Kastamonu Üniversitesi ve Kırgız Milli Üniversitesi\

İŞ BİRLİĞİ VE GELECEK PLANLARI

Prof. Dr. Topal, geçmişte kurulan iş birliği zeminini yeniden canlandırmak adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Akademik hareketlilik, deneyim paylaşımı, Orhun Değişim Programı ve özellikle lisansüstü düzeyde ortak projelere vurgu yaptı. Ayrıca, üniversiteler arası diyaloğun güçlendirilmesi, kültürel etkileşimin artırılması ve ortak eğitim çalışmaları konularında da görüşmeler yapıldı. Sonuç olarak, imzalanan protokol ile iki üniversite arasında yeni iş birliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.