Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak, özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetler hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
SU İNDİRİMİ VE ULAŞIMDA DEVRİM
Başkan Büyükkılıç, KASKİ aracılığıyla engelli bireylerin evlerine sağlanan içme suyunda yüzde 50 indirim uygulandığını hatırlatarak, bu hizmetten 15 bin 847 vatandaşın yararlandığını açıkladı. Ayrıca, engelli vatandaşlara ücretsiz toplu ulaşım ve otopark hizmeti sunulduğunu belirtti; yol kenarı ve katlı otoparklardan faydalanan araç sayısının 4 bin 341 olduğunu, toplu ulaşımdan ise 2025 yılında 31 bin 681 özel gereksinimli vatandaşın toplam 6 milyon 36 bin 488 kez yararlandığını aktardı.
BESİME ÖZDERİCİ MERKEZİ'NDE YILDA 45 BİN SEANS
Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi'nde, alanında uzman ekiplerle özel gereksinimli vatandaşlara kapsamlı hizmetler sunulduğunu vurgulayan Büyükkılıç, merkezde yılda 45 bin seans verildiğini kaydetti. Bireysel ve grup eğitim sınıfları, fizik tedavi odaları, çeşitli atölyeler, yüzme havuzları, fitness salonu ve diğer birçok bölümün bulunduğu bu merkezin, özveriyle hizmet vererek bireyleri hayata kaynaştırdığını ifade etti.
EMPATİ PARKURLARI VE ÇOCUKEVİ İLE FARKINDALIK
Özel bireyler için etkinlikler ve farkındalık çalışmaları da gerçekleştirildiğini belirten Büyükkılıç, kentte empati parkurları kurulduğunu, Yüksel Ateş Engelsiz Çocukevi'nin hem çocuklara ücretsiz hizmet sunduğunu hem de velilere yönelik eğitim seminerleriyle farkındalık oluşturduğunu bildirdi.








