Kayseri’de tarihi yerleri gezip sosyal medya için içerik üreten Tunahan Duran, kimliği belirsiz kişilerin sözlü ve taşlı saldırısına uğradı. Duran, kendisine hakaret eden ve taş atan şahıslardan şikayetçi olduğunu açıkladı. Olay, Gesi Mahallesi’nde yaşandı.

SALDIRI GESI MAHALLESİ'NDE YAŞANDI
Tunahan Duran, motosikletiyle Gesi Mahallesi’ndeki bir kilisenin çekimini yaparken saldırıya uğradı. Duran, kiliseyi gezmek istediğini ve önceden araştırma yaptığını belirterek, sebepsiz yere kovulduğunu ve arkasından taş atıldığını anlattı. Olay anı, Duran'ın kask kamerasına kaydedildi.

İÇERİK ÜRETİCİSİ DURAN'IN ANLATIMI
'Gideceğim yapılara gitmeden önce yapabildiğimce araştırmalar yapıyorum. Tarih kitaplarından bakıyorum ve yerel kaynaklardan faydalanıyorum. Gesi Mahallesi’nde kendime bir kilise belirledim. Onu gezmek istedim. Kilise yapısı da bulunduğu konum ve statü itibariyle çok hoşuma gitmişti. Gittim ve kiliseyi buldum. Olay 15-20 saniye içerisinde gelişti. Tam kiliseye bakarken, arkamdan bir tane adam bağırdı. ‘Hadi kaybol git buradan’ diye. Döndüm ve selam verdim. Bana yine ‘hadi git kaybol’ dedi. ‘Tamam’ deyip dönüp, giderken de küfür ederek bana saldırdı. Arkamdan da taş attı. Fiziki bir teması olmadı ama böyle ucu ucuna kurtulduğum ve kaza tehlikesi atlattığım bir olay yaşadım. Hiç böyle bir şey aklıma gelmemişti. Birde ben kimsenin şahsi mülkine gitmiyorum. Yıllar önce orada yapılmış, kalmış hatta insanların üzerine yazılar yazdığı ve tahrip ettiği bir kiliseyi görmeye gidiyordum. Mimari ve tarihi olarak orayı tanıtmaya gidiyordum. O gün keyifli bir içerik çıkaracaktım. Taşlanacağım hiç aklımda yoktu,' dedi Duran.








