Kayseri'de kar nedeniyle 149 mahalleye ulaşım kapalı

ÇEVRE Yayınlanma : 14 Ocak 2026 06:42 Düzenleme : 14 Ocak 2026 06:42
Kayseri'de kar nedeniyle 149 mahalleye ulaşım kapalı
Kayseri'de kar yağışı nedeniyle 12 ilçede 140 mahalle yolu ulaşıma açılırken, 149 mahallede ise yol açma çalışmaları sürüyor.
Kayseri'de kar nedeniyle 149 mahalleye ulaşım kapalı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı ve tipi sonrası 12 ilçede toplam 140 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Ancak, 149 mahallede yolların açılması için çalışmalar devam ediyor.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Kayseri'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması adına karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 'beyaz altın' olarak nitelendirdiği kar yağışı sonrası, Büyükşehir Belediyesi tüm imkânlarını seferber etti. Fen İşleri, Kırsal Hizmetler ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlıkları koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda toplam 156 araç ve 421 personel 7/24 esasına göre görev yapıyor.

YOLLAR KISITLI BİR ŞEKİLDE AÇILIYOR

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, 148 personel ve 85 araçla yapılan çalışmalar sonucunda, 12 ilçede toplam 1280 kilometrelik yol ağında 140 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Ancak, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolların yeniden kapanabilmesi sebebiyle açık ve kapalı yol sayısında anlık değişiklikler yaşanıyor. Kent merkezinde de, ulaşımın aksamaması için Fen İşleri Daire Başkanlığı 201 personel ve 71 araçla görev yapıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.