Eskişehir'in gururu Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek İlkokulu, Çankırı'da düzenlenen Keloğlan Masal Canlandırma Yarışması'nda Türkiye birincisi olarak adından yine söz ettirdi. Bu muazzam başarı, okulun bir önceki şampiyonluğu olan Nasrettin Hoca Fıkra Anlatma Yarışması'nın ardından üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonluğu unvanını getirdi.

KÜLTÜREL DEĞERLER SAHNEDE YENİDEN HAYAT BULDU
Kültürel mirasımızın önemli figürlerini sahneye taşıma konusundaki ustalığıyla bilinen okul, Türkiye genelinden 42 okulun katıldığı dev organizasyonda jüriyi büyüledi. Özgün senaryoları ve özenle hazırlanan el yapımı tasarımlarıyla dikkat çeken Eskişehir ekibi, sergilediği etkileyici performansla ilk etapta en iyi 10 okul arasına kalarak büyük finale adını yazdırdı.
BÜYÜK FİNALDE COŞKULU ANLAR YAŞANDI
Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve çok sayıda protokol üyesinin de büyük bir ilgiyle izlediği finalde, minik öğrencilerin sahnedeki enerjisi, esprileri ve tiyatral yetenekleri izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Jüri değerlendirmesi sonucunda Eskişehir ekibi, hem şampiyonluk kupasını hem de 60 bin TL'lik para ödülünü kazanarak bu büyük zaferi şehre taşıdı. Öğrenciler, Eskişehir'de büyük bir coşkuyla karşılandı. Bu başarıda, okul müdürü Ayhan Yerli ve müdür yardımcısı Murat Sargın'ın idari desteği ile öğretmenler Dilek Emir, Serpil Kuş ve Musa Durgut'un özverili çalışmaları büyük rol oynadı.







