Kesmek için aldığı koyunlara antrenörlük yapıyor: Emekli Erol'un sıra dışı dostluğu

ÇEVRE Yayınlanma : 24 Aralık 2025 03:35 Düzenleme : 24 Aralık 2025 03:35
Kesmek için aldığı koyunlara antrenörlük yapıyor: Emekli Erol'un sıra dışı dostluğu
Emekli Erol Önal, kesmek için aldığı iki koyunla kurduğu bağ nedeniyle onları kesmekten vazgeçti ve şimdi her sabah onlarla birlikte yürüyüş yaparak antrenörlük yapıyor.
Kesmek için aldığı koyunlara antrenörlük yapıyor: Emekli Erol'un sıra dışı dostluğu

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı kasabasında yaşayan Erol Önal, kesmek amacıyla aldığı iki koyunla kurduğu duygusal bağ sayesinde kasabanın ilgi odağı haline geldi. Koyunların kendisine bağlanması üzerine onları kesmekten vazgeçen Önal, şimdi her sabah bu hayvanlarla birlikte kilometrelerce yol yürüyerek spor yapıyor.

EMEKLİLİK SONRASI BEKLENMEDİK DOSTLUK

İstanbul'daki çalışma hayatının ardından 45 yaşında emekli olan ve memleketi Araplı kasabasına yerleşen Erol Önal, vakit geçirmek amacıyla iki koyun satın aldı. İlk etapta kesmek ve beslemek için alınan koyunlar, kısa sürede sahiplerine derin bir bağlılık gösterdi. Koyunların kendisini bir gölge gibi takip ettiğini gören Önal, bu duruma kayıtsız kalamayarak onları kesmekten vazgeçti.

SABAH YÜRÜYÜŞLERİNDE SIRA DIŞI MANZARA

Erol Önal ve koyunları arasındaki bu sıcak bağ, her sabah sıra dışı bir görüntüye sahne oluyor. Önal sabahın erken saatlerinde yürüyüşe çıktığında, iki koyunu da bir an olsun yanından ayrılmıyor. Kasaba yollarında Erol Önal önde, koyunlar arkada yapılan bu yürüyüşler, hem hayvanların hem de sahibinin günlük spor aktivitesi haline geldi.

"ONLARA ANTRENÖRLÜK YAPIYORUM"

Koyunların sadakati karşısında oldukça şaşıran Erol Önal, "Emekli olduktan sonra köyüme döndüm. İki tane koyun aldım kesmek için. Spora çok meraklıyım. En büyük hobim spor yapmak. Günlük burada yarım saat spor yapıyorum. Bu hayvanlar da benimle yarım saat koşuyorlar. Günümüzü böyle geçiriyoruz. Doğaya çıkıp mantar topluyorum, bana eşlik ediyorlar. Beni adım adım takip ediyorlar. Bana alıştılar, ben de kesmekten vazgeçtim. Onlara antrenörlük yapıyorum. 3 aydır böyle devam ediyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.