Kırşehir'de bayram öncesi bıçak bileme telaşı başladı

GÜNDEM Yayınlanma : 04 Mayıs 2026 20:36 Düzenleme : 04 Mayıs 2026 20:36
Kırşehir'de bayram öncesi bıçak bileme telaşı başladı
Kırşehir'de Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme ustalarına yoğun talep var. Esnaf, vatandaşları erken davranmaları konusunda uyarıyor.

Kırşehir’de Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak bileme ustalarına olan ilgi arttı. Tarihi Uzun Çarşı'da yıllardır bıçak bileme hizmeti veren esnaf, bayram öncesi yoğun taleple karşılaşıyor ve siparişleri yetiştirebilmek için sabah saatlerinde iş başı yapıyor.

Kırşehir\

USTALAR İŞ BAŞINDA

Bıçak bileme ustaları, sabah 07.30’da işlerine başlıyor ve akşam geç saatlere kadar çalışarak tüm taleplere yetişmeye çalışıyorlar. Vatandaşlardan Özdemir Turcan, bıçaklarını bayram haftasından önce bilettiğini belirterek, “Yoğunluk olmadan işimizi halletmek istedik.” dedi. Diğer bir vatandaş Arif Avşar ise bayram haftasında yoğunluk yaşandığını ve herkesin erken davranması gerektiğini ifade etti.

Kırşehir\

ERKEN DAVRANMA TAVSİYESİ

Uzun yıllardır çarşıda esnaflık yapan Murat İşeri de taleplerin arttığını vurgulayarak, “Müşterilerimiz ne kadar erken gelirse bu durum bizler için daha avantajlı oluyor. Bıçakların tamiratlarının son günlere kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu. Esnaflar, bayram öncesi oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmek için vatandaşların bıçak bileme işlemlerini erkenden yaptırmalarını öneriyorlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.