Kocaeli'de "Kızlar Güçlenirse Dünya Güçlenir" temasıyla düzenlenen Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği, kız çocuklarının eğitimde fırsat eşitliği, özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri ve toplumsal farkındalığın artırılması mesajını öne çıkardı.

EĞİTİM VE EŞİTLİK VURGUSU
Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılında ilan edilen "Dünya Kız Çocukları Günü" kapsamında, Uluslararası 15. Kocaeli Kitap Fuarı'nda gerçekleştirilen programda, kız çocuklarının eğitimde fırsat eşitliğine sahip olması, özgüvenli bireyler olarak topluma kazandırılması ve bu konudaki toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi. Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapılan etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş ve "Akademisyen Anne" olarak tanınan yazar Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal'ın yanı sıra çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı. Kız çocukları, taşıdıkları "Kızlar okusun nesiller değişsin", "Bir kız öğrenirse tüm aile öğrenir", "Savaş değil sevgi büyütsün", "Kız çocukları güçtür, gelecektir" gibi anlamlı dövizlerle ve seslendirdikleri şiirlerle etkinliğe renk kattılar.

GELECEĞİN YILDIZLARI VE BARIŞ TEMENNİSİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, konuşmasında her kız çocuğunun ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağına inandığını belirterek, "Bilimde, sanatta, sporda, eğitimde ve hayatın her alanında iz bırakacak birer yıldızdır. Onlara eşit haklar ve fırsatlar tanındığı sürece her kız çocuğumuzun gelecekte söz ve başarı sahibi olacağına inanıyorum. Bizler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, kızlarımıza bu fırsatları tanımak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Özgüvenli bireyler yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Abiş ayrıca, Gazze ve dünyanın birçok yerinde temel yaşam hakkından mahrum bırakılan kız çocukları için barış, sevgi ve eşitlik dolu bir dünya temennisinde bulundu.

ÖZGÜVEN VE BAŞARI YOLCULUĞU
Programda "Bir kız çocuğu hikayesi" başlıklı bir konuşma yapan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, çocukluk anılarından yola çıkarak sevgi, sabır ve şefkatin gelişimdeki önemine dikkat çekti. Kangal, "Kız çocuğu olmak gurur duyulacak bir şeydir" diyerek, anne-babaların çocuklarına duygu ve davranışlarıyla örnek olmalarının altını çizdi. Özgüvenin, "yapabildiklerinin ve sınırlarının farkında olabilmek" olduğunu vurgulayan Kangal, kız çocuklarının kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik özgürlüğünü kazanmış bireyler olmalarının hedeflenmesi gerektiğini belirtti. "Başarı, düşüp yeniden kalkmayı öğrenenlerin hikayesidir" sözleriyle konuşmasını tamamlayan Kangal, çocukların denemekten asla vazgeçmemesi gerektiğini öğütledi.







