Konya’da dağlık arazide mahsur kalan vatandaş nefes kesen operasyon ile kurtarıldı. AFAD ve jandarma ekipleri, zorlu arazi şartları nedeniyle mahsur kalan vatandaşa dron desteğiyle ulaştı.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne Madenli Mahallesi Gümüştaş Mevkii’nde bir vatandaşın dağlık alanda kaybolduğu yönünde ihbar geldi. Gelen bilgi üzerine Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.
MAHSUR KALAN ADAMIN YERİNİ DRON TESPİT ETTİ
Zorlu arazide 2 tam donanımlı araç ile arama ve kurtarma çalışması başlatan 8 uzman personelden oluşan ekip, bölgenin sarp ve engebeli yapısı nedeniyle çalışmalarını dron desteğiyle sürdürdü.
Geniş bir alanı havadan dron ile tarayan ekipler, R.G.’nin tam konumunu kısa sürede belirledi. Ekiplerin zorlu arazi şartlarını aşarak ulaştığı 50 yaşındaki R.G., güvenli bir şekilde dağlık alandan indirilerek aşağıda bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi.
İlk kontrollerinde sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen R.G.’nin mantar toplamak için bölgeye gittiği öğrenildi.








