Konya’da fahiş fiyat denetimi: 8 ayda 31 bin ürün kontrol edildi

EKONOMİ Yayınlanma : 08 Eylül 2025 17:58 Düzenleme : 08 Eylül 2025 20:05
Konya’da fahiş fiyat denetimi: 8 ayda 31 bin ürün kontrol edildi
Konya’da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi; 8 ayda 31 bin ürün kontrol edilirken, yaklaşık bin 900 ürün için işlem yapıldı ve 6 milyon TL'ye yakın ceza uygulandı.
Konya’da fahiş fiyat denetimi: 8 ayda 31 bin ürün kontrol edildi

Konya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimlerini sürdürüyor. Bir zincir markette temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin etiket ve kasa fiyatları, son kullanma tarihleri titizlikle incelendi. Denetimler kapsamında ürünlerin etiket ve kasa fiyatları karşılaştırıldı ve son kullanma tarihlerinin geçerliliği kontrol edildi.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE

Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, denetimler hakkında bilgi verdi. Çağlayan, günlük olarak sahada denetimlerini gerçekleştirdiklerini ve 2,5 milyonluk Konya nüfusuna hizmet verdiklerini belirtti. Tüketicilerin de duyarlı olmaları çağrısında bulunan Çağlayan, sorun yaşayanların Ticaret İl Müdürlüğünü (Alo 175), e-Devlet veya valilik, bakanlık kanallarından şikayetlerini iletebileceklerini açıkladı.

8 AYDA BİN 900'E YAKIN SIKINTILI ÜRÜN

Çağlayan, yılbaşından bu yana geçen 8 ayda 31 bin ürün denetlendiğini ve bunlardan yaklaşık bin 900'ünün sorunlu bulunması nedeniyle işlem yapıldığını ifade etti. Toplamda 6 milyon TL'ye yakın cezai işlem uygulandığını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.