Konya'da polis ekipleri, Meram ve Selçuklu ilçelerinde kumar oynanmasına imkan sağlandığı tespit edilen adreslere yönelik operasyonlar düzenledi. Kahvehane haline getirilen isimsiz iş yerlerinde çok sayıda kişinin kumar oynadığı belirlenirken, 78 kişiye toplam 905 bin lira idari para cezası kesildi.

MERAM İLÇESİNDE 16 KİŞİYE CEZA
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Meram ilçesindeki bir adreste 16 kişinin kumar oynadığını tespit etti. Operasyonda kumarda kullanılan 31 bin TL ile oyun materyallerine el konuldu. Kumar oynayan 16 kişiye toplam 185 bin 664 TL idari para cezası uygulanırken, kumara yer ve imkan sağladığı belirlenen M.Ç. isimli şüpheli gözaltına alındı.

SELÇUKLU'DA İKİ AYRI OPERASYON
Selçuklu ilçesinde yapılan çalışmalarda, bir iş yerinde 47 kişinin kumar oynadığı tespit edildi. Kumarda kullanılan 204 bin 320 TL ile 200 dolar ele geçirildi. Kumar oynayan 47 kişiye toplam 545 bin 388 TL idari para cezası kesilirken, kumara yer sağladığı belirlenen A.S. isimli şüpheli gözaltına alındı. Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından Selçuklu ilçesinde farklı bir adrese düzenlenen bir diğer operasyonda ise 15 kişinin kumar oynadığı belirlendi. Kumarda kullanılan 61 bin 620 TL ile 100 dolara el konuldu. Kumar oynayan 15 kişiye 174 bin 60 TL idari para cezası uygulanırken, kumara yer ve imkan sağladığı tespit edilen H.N. isimli şüpheli gözaltına alındı.







