Konya'da Pedallar Zirve İçin Döndü! 565 Bisikletçi Aynı Parkurda Yarıştı

SPOR Yayınlanma : 28 Haziran 2026 13:52 Düzenleme : 28 Haziran 2026 13:59
Konya'da Pedallar Zirve İçin Döndü! 565 Bisikletçi Aynı Parkurda Yarıştı
2026 Avrupa Bisiklet Başkenti Konya'da ilk kez düzenlenen Granfondo Bisiklet Yol Yarışı, 565 amatör ve profesyonel sporcuyu tarihi ve doğal güzellikler eşliğinde aynı parkurda buluşturdu.

2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını taşıyan Konya, uluslararası bisiklet organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Granfondo Bisiklet Yol Yarışı, Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından gelen toplam 565 amatör ve profesyonel bisikletçiyi bir araya getirdi.

Meram Bağları'ndan başlayan yarışta sporcular, Konya'nın tarihi ve doğal güzellikleri arasında pedal çevirerek hem kıyasıya mücadele etti hem de unutulmaz bir yarış deneyimi yaşadı.

565 SPORCU PEDAL ÇEVİRDİ

Granfondo Bisiklet Yol Yarışı'nın startı; Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Murat Koru, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yol Bisikletinden Sorumlu As Başkanı Metin Cengiz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güler ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Eski Başkanı Erol Küçükbakırcı tarafından verildi.

Türkiye'nin 42 farklı şehrinden ve 4 farklı ülkeden gelen bisikletçiler, organizasyonda derece elde edebilmek için mücadele etti.

"HARİKA BİR ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Startın ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Murat Koru, Konya'nın 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti ilan edilmesinin ardından bisiklet organizasyonlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, "Granfondo’yu Konya'da ilk kez icra ediyoruz.

4 farklı ülkeden, 42 farklı şehirden 565 sporcumuz bugün şehrimizin belli bölgelerinde pedal çevirdiler, çok büyük bir coşku var. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Şehrimizin, ülkemizin farklı yerinden gelmiş sporcularımıza teşekkür etmek istiyorum. Hep beraber harika bir organizasyon gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE İÇİN HERKES SABIRSIZ"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güler de Granfondo'nun Konya'da ilk kez düzenlenmesine rağmen organizasyonun büyük başarı yakaladığını belirterek, "Şehrimiz, Avrupa Bisiklet Başkenti, o açıdan bizler adına da çok keyifli oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden polisine, jandarmasına kadar herkesin katkısının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bu standart ile sürekli yukarı çekilen bir çıtadan bahsediyorum, bence çok keyifli.

Bu sene herkes ilk olacak, nasıl olacak derken sanki çok uzun senelerden beri olan bir yapı gibi algılandı ve önümüzdeki sene için herkes sabırsız. Hatta hemen şimdiden planlar yapılmaya başladı diyebilirim" değerlendirmelerinde bulundu.

KISA VE UZUN İKİ PARKURDA KIYASIYA MÜCADELE

Yarışta sporcular, Konya şehir merkezinde oluşturulan 62,6 kilometrelik kısa parkur ile 94,9 kilometrelik uzun parkurda pedal çevirdi.

Tarihi ve doğal güzellikler eşliğinde gerçekleştirilen organizasyon, hem yarışmacılardan hem de sporseverlerden tam not aldı.

SPORCULAR KONYA'NIN YOLLARINA HAYRAN KALDI

Şehir dışından gelen yarışmacılar, Konya'nın bisiklet kullanımına son derece uygun bir şehir olduğunu belirterek özellikle yolların genişliği ve asfalt kalitesinden övgüyle söz etti.

Katılımcılar, Konya'nın Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını fazlasıyla hak ettiğini ifade ederek organizasyonun gelecek yıllarda da sürmesini istediklerini dile getirdi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Finiş noktası yine Meram Bağları olan yarışın ardından düzenlenen törende dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.

Kısa Parkur Kadınlar kategorisinde Zale Karakaş birinci, Burcu Kaya ikinci, Buket Demirci üçüncü oldu.

Kısa Parkur Erkeklerde Şevket Özer birinciliği elde ederken, Murat Uslu ikinci, Muhammed Masum Kaya ise üçüncü sırada yer aldı.

Uzun Parkur Erkeklerde Gökhan Uzuntaş birinci olurken, Ataman Şekerci ikinci, Demir İnedi ise üçüncü oldu.

Uzun Parkur Kadınlarda Aylin Yüce birinciliği kazanırken, Şeniz Pamuk ikinci, Züleyha Dikbaş üçüncü sırada yer aldı.

14-17 Yaş Genç Erkekler kategorisinde Ahmet Fatih Gül birinci, Efe Eken ikinci, Eymen Dinler ise üçüncü oldu.

Paralimpik kategorisinde ise Selim Gözber birinciliği elde ederken, Ali Kırbaş ikinci, Selman Öksüz üçüncü sırada yarışı tamamladı.

2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını taşıyan Konya, son yıllarda uluslararası pist bisikleti şampiyonalarından yol yarışlarına kadar birçok önemli organizasyona ev sahipliği yaparak bisiklet sporundaki marka değerini güçlendirmeyi sürdürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.