Konya’nın iki ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan sağanak ve kuvvetli sağanak yağış sel ve su baskınlarına neden oldu. AFAD ve itfaiye ekipleri tahliye çalışması başlatırken sürücüler suyla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak yağış uyarısı Konya’nın Akşehir ve Akören ilçelerinde etkili oldu. Aniden bastıran sağanak yağış doluya çevirince ev ve işyerlerini su bastı, binaların bodrum katları suyla doldu. Bazı cadde ve sokaklar ise göle döndü.

AKŞEHİR’DE SAĞANAK 2 SAATTE HAYATI FELÇ ETTİ
Akşehir’de yaklaşık iki saat etkili olan kuvvetli sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Akşehir Meteoroloji Müdürlüğü’nün verilerine göre ilçede metrekareye 21,4 kilogram yağış düştü.
Kuvvetli yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklar su altında kaldı, çok sayıda ev, iş yeri, garaj ve depoda su baskınları yaşandı. Vatandaşlar, suyla dolan alanları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.
Yağış nedeniyle trafikte de zaman zaman aksamalar yaşandı. Sürücüler su birikintilerinin oluştuğu yollarda ilerlemekte güçlük çekti.
AFAD AKŞEHİR’E 200 KİŞİLİK EKİP SEVK ETTİ
Yaşanan olumsuzlukların ardından İlçe AFAD Koordinasyon Kurulu, Akşehir Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit başkanlığında toplandı. Toplantıya Akşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal, Konya AFAD İl Müdürü Ali İhsan Küpeş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Su baskınlarına müdahale amacıyla Konya AFAD İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık 200 personel Akşehir’e sevk edildi. Çalışmalara Akşehir Belediyesi ekipleri, itfaiye personeli ve Yaren Arama Kurtarma ekipleri de destek verdi.
Ekipler, su baskını yaşanan bölgelerde tahliye, temizlik ve hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, yetkililer vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

AKÖREN’DE YOLLAR VE TARIM ARAZİLERİ SUYLA KAPLANDI
Kuvvetli yağış, Akören ilçesinde de kısa sürede hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak kısa sürede etkisini artırdı. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı araziler sular altında kaldı. Sağanak yağışa aniden yakalanan vatandaşlar ise saçak altlarına ya kapalı alanlara sığındı.
Şiddetli yağış ilçe merkezinin yanı sıra tarım arazilerinde de etkili oldu. Bazı bölgelerde ekili alanlar su altında kalırken ekiplerin yağış sonrası oluşabilecek olumsuzluklara ilişkin hasar tespit çalışması yapacağı öğrenildi.
Yetkililer, kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.











