Konya’da salça izdihamı: Soğuk havada saatlerce kuyrukta beklediler

YEREL Yayınlanma : 22 Ocak 2026 19:41 Düzenleme : 22 Ocak 2026 19:44
Konya’da salça izdihamı: Soğuk havada saatlerce kuyrukta beklediler
Konya’da düzenlenen Yöresel Lezzet Festivali’nde dağıtılan bedava salçayı almak isteyenler soğuk havaya rağmen kilometrelerce uzayan kuyrukta saatlerce sıra bekledi

Konya, yeni bir Yöresel Lezzetler Festivali’ne daha ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin farklı illerine ait lezzetlerin yer aldığı festivalde en büyük ilgi bir firmanın dağıttığı bedava salçaya oldu.

Festival, Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi’nde düzenlendi. Konyalılar, Türkiye’nin dört bir yanından festivale gelen yöresel ürünler ve doğal gıda ürünlerini satın alma ve ikram edilen lezzetleri tatma fırsatı buldu.

1 KİLO SALÇA ALABİLMEK İÇİN İZDİHAM YAŞANDI

Festivalde en büyük ilgi Gaziantep’ten gelen bir firmanın sattığı salçaya oldu. Ürünlerini tanıtarak gerçek salçanın Gaziantep salçası olduğunu belirten firma yetkilileri, festivale gelenlere 1’er kilo salça hediye etti.

Vatandaşlar, bedava salça alabilmek için soğuk havada uzun kuyruklar oluştururken salça standı önünde izdiham oluştu. 
Kendi ürettikleri ürünleri halka sunmak ve tanıtmak için festivale katıldıklarını belirten firma yetkilileri, “Festivalde Konyalılarla buluşma imkânı bulduk.

Salçamız çok kaliteli. Konyalı kardeşlerimize 2 defa pişirmelik salça ikramında bulunduk. Gaziantep salçamızın meşhur olmasından dolayı uzun kuyruklar oluştu. Ciddi izdiham oluştu. Biz de bu kadarını beklemiyorduk. Vatandaşlarımıza afiyet olsun. Salçalarını afiyetle yemeklerinde kullansınlar” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.