Konya’da tarımda teknolojik takip dönemi

TARIM-HAYVANCILIK Yayınlanma : 31 Mart 2026 13:09 Düzenleme : 31 Mart 2026 13:12
Konya’da tarımda teknolojik takip dönemi
Konya tarımı teknolojik takibe alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçelerde ekili alanlar ve meyve bahçelerinde yaptığı saha kontrolleri ile üretimde karşılaşılabilecek risklere karşı erken önlem alıyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçelerde tarım arazilerinde yaptıkları kontrollerle ekili ürünleri ve meyve bahçelerini yakın takibe aldı.

Ekipler, üretim alanlarında karşılaştıkları hastalık, zararlı ya da gelişim problemleri gibi konularda üreticileri bilgilendiriyor.

Üretici ziyaretleri kapsamında Beyşehir’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, saha kontrolleri gerçekleştirdi.

Ziyaretlerde örtü altı üretim alanları ve meyve bahçelerini kontrol eden ekipler, feromon tuzak kontrolü yaparken hububat ekili tarlalarda ise çimlenme, çıkış, gelişim süreçleri ile hastalık ve zararlıları titizlikle inceledi. 

ÜRETİCİLER RİSKLERE KARŞI BİLGİLENDİRİLİYOR

Sebze bahçelerini de yakından takip eden ekipler, saha ziyaretlerindeki gözlemlerinde rastladıkları risklere karşı üreticileri bilgilendiriyor. 

Yetkililer, çiftçilerin üretim alanlarında karşılaştığı hastalık, zararlı ve gelişim problemleri için ilçe müdürlüklerinden teknik destek alabileceğini hatırlatarak üreticilere bereketli bir üretim sezonu temennisinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.