Konya'da 'yan bakma' kavgası: 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, anneden yürek yakan sözler

ASAYİŞ Yayınlanma : 10 Ekim 2025 11:57 Düzenleme : 10 Ekim 2025 12:06
Konya'da 'yan bakma' kavgası: 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, anneden yürek yakan sözler
Konya'da 'yan bakma' kavgası sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Yıldırım Kaçın'ın annesi, oğlunun katiline "Allah da sana bu acıyı yaşatsın" diyerek seslendi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.
Konya'da 'yan bakma' kavgası: 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, anneden yürek yakan sözler

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde, 'yan bakma' meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 5 yaşındaki Yıldırım Kaçın yaşamını yitirdi.

Olayın ardından, hayatını kaybeden çocuğun annesi, oğlunun katiline, "Sen benim canımı aldın, Allah da sana bu acıyı yaşatsın" diyerek seslendi. Annenin kucağında çocuğunun kıyafetiyle gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

OLAYIN DETAYLARI

Yaşanan olay, geçtiğimiz pazar günü saat 20.00 sıralarında Şemsitebrizi Mahallesi Baba Sultan Sokak'ta meydana geldi.

Sokaktan taksiyle geçen üç kişi, kendilerine 'yan baktığı' iddiasıyla sokakta bulunan 19 yaşındaki N.K. ve 18 yaşındaki A.T. ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taksiden inen şahıslardan ikisi, yanlarında bulunan tabancalarla N.K. ve A.T.’ye ateş etti.

Bu sırada olay yerinde bulunan 5 yaşındaki Yıldırım Kaçın da isabet eden mermilerle yaralandı.

Hastaneye kaldırılan küçük çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

GÖZALTILAR VE ADLİ SÜREÇ

Olay yerinden kaçan şüpheliler Ferhat U. (22), Doğukan İ. (21) ve Ahmet A. (26), Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ferhat U. ve Doğukan İ. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Ahmet A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AİLE İSYAN ETTİ

Cinayete kurban giden 5 yaşındaki Yıldırım Kaçın'ın ailesi, olay sonrası büyük üzüntü yaşadı. Küçük çocuğun annesi Güneş Kaçın, kucağında oğlunun kıyafetleriyle gözyaşı dökerek, "Benim yavrumu vurana sesleneceğim; 'Sen benim canımı aldın ya Allah da sana bu acıyı yaşatsın.' Ben devletten sadece ona ağırlaştırılmış cezanın verilmesini istiyorum. Hiç çıkamasın orada, sürünsün.

Tek istediğim devletten bütün kim varsa bu işin içinde, sebep olan kimse, yardım yataklık yapan, kavgayı çıkartan sebep olan her kimse hepsinin içeri atılmasını istiyorum" dedi.

Yıldırım'ın dedesi Zübeyir Turhan ise, "Bizim canımız yandı. O serserilerin en yüksek cezayı almasını istiyoruz. Bizim canımız yandı, başkalarının yanmasın. Bunlar mafya özentisi, cahil 3 tane genç. Anasıyla babasıyla görüştüm 'müptezelin, uyuşturucu bağımlısının teki biz zapt edemiyoruz' dediler. Ne yapalım o zaman, gitti masum yavrumuz gitti bizim.

Bizim canımız yandı. Uyuşturucu almaya geliyorlar. Tamam polisimiz, yunuslarımız, amirlerimiz baş ediyor, geliyor kontrol ediyor ama daha fazla yapılsın" ifadelerini kullandı. Diğer dedesi Yıldırım Kaçın da, "Benim ciğerim yanıyor. Benim çocuğum bir serseri kurşuna kurban gitti. 5 yaşında çocuğum oyun oynarken orada ölüyor. Bu uyuşturucunun bir an evvel önlemi alınması lazım.

Benim çocuğum öldü, yarın başkasının çocuğu da aynı şekilde olacak. Bunların en ağır cezayla cezalandırmasını devletimden, hakimimden, savcımdan istiyorum. Yarın onların birisi salındığı zaman birisi suç alacak, birisi salınacak, o aynı şahıs çıkacak vatandaşın evladını, çocuğunu yakacak. Ben dört gündür sürünüyorum yerlerde" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.