Konya'dan Afrika'ya uzanan sağlık eli 

YAŞAM Yayınlanma : 24 Şubat 2026 00:48 Düzenleme : 24 Şubat 2026 00:51
Konya'dan Afrika'ya uzanan sağlık eli 
Konya'da faaliyet gösteren Dost Eli Derneği, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve TİKA işbirliği ile Çad’da yürüttüğü sağlık çalışmasının 6. etabını başarıyla tamamladı.

 

3 BİN KİŞİ SAĞLIK HİZMETİ ALDI

Sağlığa erişimin son derece sınırlı olduğu bölgelerde gerçekleştirilen bu çalışma kapsamında, alanında uzman sağlık ekipleri ile birlikte binlerce kişiye ücretsiz sağlık hizmeti sunuldu. Yapılan muayene, tedavi ve cerrahi müdahalelerle toplam 3.070 kişi sağlık hizmetlerinden faydalandı.

İŞTE YAPILAN TEDAVİLER

Çalışma süresince; Pediatri alanında 540 hasta, Kulak Burun Boğaz branşında 535 hasta, Diş muayenesi kapsamında 219 hasta, Ameliyatlar ile 87 hasta, Diş çekimi ile 350 hasta, Sünnet hizmeti ile 1.339 çocuk sağlık hizmetine kavuştu.

Gerçekleştirilen bu sağlık çalışması, yalnızca tedavi hizmetleriyle sınırlı kalmadı. Bölge halkının sağlık bilincinin artırılmasına ve yerel sağlık imkânlarının desteklenmesine de katkı sundu. Sahada görev alan sağlık ekipleri özverili çalışmaları, bu sürecin en önemli yapı taşlarından biri oldu.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Dost Eli Derneği, destekleriyle bu çalışmanın hayata geçmesine katkı sağlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi, TİKA, sağlık çalışanları ve bağışçılara teşekkür etti. İyiliğin ve sağlığın evrensel diliyle, dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine dost elini uzatmaya devam edeceği vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.