Konya okulu büyüyor: 444 dersle ilim geleneği yeniden canlanıyor

EĞİTİM Yayınlanma : 23 Ocak 2026 13:14 Düzenleme : 23 Ocak 2026 13:22
Konya okulu büyüyor: 444 dersle ilim geleneği yeniden canlanıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Konya Okulu” projesinde bugüne kadar 444 ders programı gerçekleştirildi. Başkan Uğur İbrahim Altay, ilim geleneğinin yeniden ihya edildiğini vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Konya Okulu”, şehrin ilim ve düşünce dünyasına katkı sunmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Okulu’nun sadece bir eğitim faaliyeti değil, aynı zamanda medeniyet tasavvurunun bir yansıması olduğunu vurguladı.

“KONYA OKULU GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA İLİM KÖPRÜSÜDÜR”

Konya’nın asırlardır ilmin, irfanın ve hikmetin merkez şehirlerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Altay, şu ifadeleri kullandı:

“Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu köklü mirası bugünün insanıyla yeniden buluşturmayı, geçmişten geleceğe sağlam bir ilim köprüsü kurmayı amaçladık. Konya Okulu, bu anlayışın somut bir tezahürüdür.”

“444 DERS PROGRAMINI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Konya Okulu’nun yalnızca akademik bilgi sunmakla kalmadığını, aynı zamanda düşünce, ahlak ve hikmet eksenli bir bakış açısı kazandırdığını dile getiren Başkan Altay, şunları söyledi:

“Alanında uzman akademisyenler, ilim insanları ve düşünürlerin katılımıyla düzenlediğimiz Konya Okulu’nda; Mesnevi sohbetleri, tefsir, hadis, tasavvuf, felsefe ve kelam başta olmak üzere birçok alanda Konya’mızda süreklilik arz eden bir ilim geleneği yeniden ihya ediliyor.

Bugüne kadar 444 ders programını başarıyla gerçekleştirdik. Gençlerimizin, akademisyenlerimizin ve tüm hemşehrilerimizin bu ilim halkalarına gösterdiği ilgi bizleri son derece mutlu ediyor. İnşallah bu geleneği daha da güçlendirerek sürdürmeye devam edeceğiz. Ben ilgili tüm vatandaşlarımızı derslerimize davet ediyorum.”

KONYA OKULU’NDA ELE ALINAN TEMEL KONULAR

Konya Okulu’nda öne çıkan temel konular; Selçuklu medeniyetinin oluşumunda etkili olan tefsir ve hadis okumaları başta olmak üzere birçok alanı kapsıyor.

Program kapsamında ayrıca Mevlana, Konevi, Hadimi, Haris el-Muhasibi ve Kadı Iyaz gibi önemli İslam düşünürleri hakkında detaylı konular ele alınıyor. Katılımcılara İslam kültürü, tarihi ve düşünce dünyasıyla ilgili geniş bir perspektif sunuluyor.

KONYA OKULU’NUN BAŞLANGICI VE GELİŞİMİ

Konya Büyükşehir Taş Bina Kültür Sanat’ta 20 Ekim 2023’te Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç’ın katılımıyla başlayan “Konya Okulu” programında bugüne kadar 444 ders programı başarıyla icra edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.