Konya Valiliği uyardı: Bu sese dikkat!

YEREL Yayınlanma : 17 Eylül 2025 10:46 Düzenleme : 17 Eylül 2025 10:49
Konya Valiliği uyardı: Bu sese dikkat!
Konya’da Silah ve Taktikler Kursu kapsamında görev yapacak uçakların uçuşu esnasında yüksek ses oluşacağına dikkat çeken Valilik, patlama benzeri ses nedeniyle vatandaşların paniğe kapılacağı bir durum olmadığını bildirdi

Konya Valiliği, 3’üncü Ana Jet Üssü’nde gerçekleştirilecek uçuşlar nedeniyle oluşacak yüksek sese karşı Konyalıları uyardı.

Valilik açıklamasında, uçuşlar esnasında oluşacak patlama benzeri seslerin herhangi bir olumsuzluğa neden olmayacağı vurgulanırken şu bilgilere yer verildi:

“3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı 132’nci Silah ve Taktikler Filo Komutanlığı tarafından Silah ve Taktikler Kursu (SİLTAK) kapsamında görev yapacak uçaklarımızın belirlenen tarih ve saatlerde ses üstü hızlara ulaşabilecek, buna bağlı olarak patlama benzeri sesler duyulabilecektir. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum yoktur.”

Silah ve Taktikler Kursu kapsamında yapılacak uçuşlar, 19-26 Eylül 2025 tarihleri arasında saat 10.30 ile 12.00 ve 14.30 ile 16.00 arasında gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.