Köyceğiz'de yanan sahalar fidan dikimi için hazırlanıyor

ÇEVRE Yayınlanma : 22 Ekim 2025 05:00 Düzenleme : 22 Ekim 2025 05:00
Köyceğiz'de yanan sahalar fidan dikimi için hazırlanıyor
Köyceğiz'de yangından etkilenen 2 bin 309 hektarlık alan, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidan dikimi için hazırlanıyor. Ekipler, kesim işlemlerini tamamlayarak yeşillendirme çalışmalarına hız verdi.
Köyceğiz'de yanan sahalar fidan dikimi için hazırlanıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Otman Mahallesi'nde Eylül ayında çıkan ve üç gün süren orman yangınında zarar gören alanların yeniden yeşillendirilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Yanan Sahada İncelemeler Devam Ediyor

Toplamda 2 bin 309 hektar alanın küle döndüğü bölgede Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, yapılacak fidan dikim töreni öncesi çalışmaları yerinde inceledi. Ülküdür'e bu incelemede Bölge Müdür Yardımcıları Özgür Cılız, Ersen Çetin ve Adnan Güller de eşlik etti. Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Volkan Aydın ise sahada yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Milli Ağaçlandırma Günü Hazırlıkları

Sahada devam eden kesim işlemleri ve 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde gerçekleştirilecek fidan dikimi için hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ediyor. Ekipler, yanan alanın tekrar eski yeşil örtüsüne kavuşması için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.