Kuşadası'nda Hz. Muhammed'in mukaddes emanetleri ziyarete açıldı

GÜNDEM Yayınlanma : 04 Eylül 2025 15:21 Düzenleme : 04 Eylül 2025 15:21
Kuşadası'nda Hz. Muhammed'in mukaddes emanetleri ziyarete açıldı
Kuşadası'nda Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle Hatice Hatun Camisi'nde Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i, kabir toprağı ve saç teli vatandaşların ziyaretine açıldı.
Kuşadası'nda Hz. Muhammed'in mukaddes emanetleri ziyarete açıldı

Kuşadası ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Hatice Hatun Camisi'nde Hz. Muhammed'in mukaddes emanetleri ziyarete açıldı. Kuşadası'nın Camikebir Mahallesi'ndeki Hatice Hanım Camisi'nde, Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i, cam fanus içindeki kabir toprağı ve saç teli, dün yatsı namazının ardından ziyarete sunuldu.

MUKADDES EMANETLER ZİYARETÇİLERLE BULUŞTU

Namaz sonrası, çok sayıda vatandaş salavat getirerek mukaddes emanetleri görmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Cami müezzini tarafından baş üstünde taşınarak getirilen mukaddes emanetler, özel kutularından özenle çıkarıldı. Vatandaşlar, emanetlere dokunup ellerini yüzlerine sürerek dua etti ve salavat getirdi.

KUŞADASI İLÇE VAZİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kuşadası İlçe Vaizi Burak Kaplan, yaptığı açıklamada, 'Peygamberimiz Hz. Muhammed'in 8 yıldan bu yana Kuşadası'nda muhafaza edilen Sakal-ı Şerif'i ile cam fanus içerisindeki kabir toprağı ve Saç-ı Şerifi'ni ziyarete açtık. Bundan sonra tüm mübarek gün ve gecelerde Kuşadalılar mukaddes emanetleri görebilecek. Böylece peygamberimize olan hasretimizi ve ona olan bağlılığımızı her zaman hatırlayabilecekler. Onun ahlakıyla ahlaklanmak, onun yolundan gitmek, onun getirmiş olduğu İslam'a destek vermek için çalışacağız.' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.