Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi’ne yönelik jeopark ve UNESCO süreci hız kazandı. Bu süreçle ilgili değerlendirme toplantısı Fırat Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirildi.

TOPLANTIYA ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Toplantıya, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, İl Kültür ve Turizm Müdürü ve belediyenin İmar ve Fen İşleri ekipleri katıldı. Toplantıda, Levent Vadisi’nde yer alan 46 dönümlük alanın mera vasfından çıkarılarak belediyeye tahsisinin tamamlandığı ifade edildi.

JEOPARK İLANI VE UNESCO SÜRECİ
İnönü Üniversitesi ile yaklaşık 1,5 yıldır yürütülen çalışmalar çerçevesinde, vadinin jeopark ilan edilmesi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmesi süreci masaya yatırıldı. Ayrıca geçmiş yıllarda yarım kalan sosyal tesis projesinin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Akçadağ Belediyesi iş birliğinde çalışmaların sürdüğü belirtildi. Başkan Ulutaş, Levent Vadisi’nin Akçadağ’ın dünyaya açılan penceresi olduğunu vurgulayarak, ilçenin doğal ve kültürel mirasına katacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti.







