Malatya'da uyuşturucu imalatı önlendi: Rekor miktarda sentetik kannabinoid hammaddesi yakalandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 08 Temmuz 2026 13:56 Düzenleme : 08 Temmuz 2026 13:56
Malatya'da uyuşturucu imalatı önlendi: Rekor miktarda sentetik kannabinoid hammaddesi yakalandı
Malatya'da polis, batıdan uyuşturucu getiren bir araçta rekor miktarda sentetik kannabinoid hammaddesi ele geçirdi. Yakalanan 2 kilo 29 gram maddeyle yaklaşık 202 kilo uyuşturucu üretilebileceği belirtildi.

Malatya polisi, uyuşturucu imalatçılarına büyük bir darbe vurdu. Batı illerinden kente getirileceği istihbaratını alan ekipler, Ankara Uygulama Noktası'nda durdurdukları bir araçta tam 2 kilo 29 gram sentetik kannabinoid hammaddesi ele geçirdi. Bu operasyonla, Malatya tarihinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarda sentetik kannabinoid hammaddesine ulaşıldı.

UYUŞTURUCU ÜRETİMİNE ENGEL

Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü titiz çalışma, olası bir felaketi önledi. Yetkililer, ele geçirilen bu hammaddenin yaklaşık 202 kilo 900 gram sentetik kannabinoid üretimine imkan tanıyabileceğini vurguladılar. Bu durum, uyuşturucu tacirlerinin Malatya'yı bir üretim üssü olarak kullanma girişimlerinin boşa çıkarıldığını gösteriyor.

GÖZALTI VE SÜREN SORUŞTURMA

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, soruşturmanın genişletileceği öğrenildi. Bu önemli yakalama, Malatya'da uyuşturucuyla mücadelenin ne kadar kararlı bir şekilde sürdürüldüğünün de bir göstergesi oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.