Denizli'nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, NATO zirvesi kapsamında Türkiye'de bulunan liderlere sunulan yoğurdun yanlış adlandırıldığını belirtti.

YANLIŞ ADLANDIRMA UYARISI
Tatık, zirve menüsünde 'Yanık Denizli Yoğurdu' ifadesinin yer aldığını ve bu durumun yanlış olduğunu vurguladı. 'Bu ürünün gerçek adı Tavas Yanık Kokulu Koyun Yoğurdu'dur. Yüzyıllardır Tavas’ta üretilen bu yoğurt, kendine has aromasıyla tanınan ve coğrafi işaret tescili olan bir değerimizdir' dedi.
ÖNEMLİ GÜNDEME DİKKAT ÇEKTİ
Başkan Tatık, 'Denizli Yoğurdu' olarak anılmasının doğru olmadığını vurgularken, 'Bir coğrafi işaretin gerçek adıyla anılması, üreticilere ve yöreye duyulan saygının bir gereğidir. Ancak asıl konuşmamız gereken, NATO liderlerinin önüne hangi yemeğin konulduğundan çok, vatandaşların geçim sıkıntısıdır. Gündemi protokol sofraları değil, halkın sofrası belirlemelidir' ifadelerini kullandı.







