Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin hafızasını korumak amacıyla yürütülen çalışmaları duyurdu. "Eskinin hafızasını yok etmemek için bir çalışma gerçekleştirdik. Hangi bölgenin nasıl kümeleneceği konusunda çalışma yaptık" diyen Başkan Er, çarşı merkezinde incelemelerde bulunarak esnafın görüşlerini aldı.

ÇARŞI MERKEZİNDE YENİLİKLER
Başkan Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve oda başkanlarıyla birlikte yürütülen projeleri yerinde inceledi. Esnafın taleplerini dinleyerek, çarşı merkezinin sektör bazında nasıl şekilleneceği konusunda bilgi alışverişinde bulundu. "Malatya çarşısında daha önce manifaturacılar, kasaplar gibi farklı çarşılar vardı. Bu hafızanın kaybolmaması için böyle bir çalışma başlattık" ifadelerini kullandı.

YENİ MALATYA İNŞA EDİLİYOR
Başkan Er, sadece deprem sonrası yaraları sarmakla kalmadıklarını, aynı zamanda yeni bir Malatya inşa ettiklerini belirtti. "Caddeleri, sokakları ve yeni yapılarıyla geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz. Yıl sonuna kadar inşa süreçleri tamamlanmış olacak" dedi. Ayrıca şehir merkezinde 4 bin 100 araçlık otopark yapıldığını vurguladı. Esnaf memnuniyetinin kendilerini sevindirdiğini ekleyerek, Malatya'nın turizmi ve ticareti açısından önemine dikkat çekti.








