Mersin'de, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 6 kişiyi toplamda 2 milyon 600 bin TL değerinde altın ve döviz ile dolandıran şüpheliler, emniyetin titiz çalışması sonucu yakalandı.

DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ VE YAKALANMA SÜRECİ
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Mezitli İlçe Emniyet ekipleri, bu ay içinde vatandaşları telefonla arayarak 'kimlik bilgileriniz terör örgütlerinin eline geçti' diyerek korkutan ve para/değerli eşya isteyen şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Yapılan operasyonlar sonucunda M.B. (39) isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Devam eden soruşturmada, M.B. ile birlikte hareket ettiği belirlenen M.Y.A. (25), C.S. (21) ve F.O. (27) da gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER VE ADLİ SÜREÇ
Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, yaklaşık 2 milyon 600 bin TL değerinde 260 gram altın ve 31 bin 200 dolar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.S., F.O. ve M.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli M.Y.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, tutuklanan M.B.'nin daha önce de aynı yöntemle 6 faili meçhul dolandırıcılık dosyasında karıştığı tespit edildi. Şüphelilerin bir kadını telefonla dolandırıp çantayı alıp gitme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.







