Mersin'de sosyal medya üzerinden sahte konut ve ikinci el ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı belirlenen 5 şüpheli, jandarmanın eş zamanlı operasyonuyla yakalanarak tutuklandı. Jandarma ekipleri, şüphelilerin TOKİ başvurusu ve ikinci el eşya satışına yönelik sahte ilanlar vererek vatandaşları dolandırdığını ve haksız kazanç elde ettiğini tespit etti.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatan jandarma ekipleri, Mezitli, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon adreslerinde yapılan aramalarda, 1 otomobil, 9 cep telefonu, 10 sim kart, 2 bilgisayar ve 15 bin TL nakit paraya el konuldu.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI
Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen 5 şüpheli, tutuklanma kararı çıktı. Bu operasyon, sosyal medya üzerinden işlenen dolandırıcılık suçlarına karşı etkili bir mücadele örneği olarak kayıtlara geçti.







