Yunanistan'ın Midilli Adası'na tatil için giden Türk turistler, dönüş yolculuklarında adadaki çiftçi eylemleri nedeniyle limanda mahsur kaldı. Yaklaşık dört saat süren belirsizliğin ardından, turistlerin sloganları ve kendi başlattıkları eylemler sonuç verdi ve kapılar açılarak Türkiye'ye dönüşleri sağlandı.

ÇİFTÇİ GREVİ TURİSTLERİ VURDU
Ramazan Bayramı tatilini Midilli'de geçiren yüzlerce Türk tatilci, adada şap hastalığı salgını nedeniyle greve giden Yunanlı çiftçilerin başlattığı eylemlerin ortasında kaldı. Çiftçilerin limanın giriş ve çıkışlarını kapatması üzerine Türk turistler, yaklaşık dört saat boyunca limana alınamadı. Bu durum, tatilciler arasında korku dolu anlara ve büyük bir belirsizliğe yol açtı.
SLOGANLAR SONRASI YOL AÇILDI
Yaşananların ardından Türk turistler, tepkilerini sloganlarla dile getirdi. Cep telefonu kameralarıyla da kaydedilen bu anlarda, turistlerin seslerini duyurma çabası sonuç verdi. Atılan sloganlar ve gösterilen tepkiler üzerine eylemciler geri adım attı, liman kapıları açıldı ve mahsur kalan Türk turistlerin Türkiye'ye dönüş yolculukları gerçekleştirilebildi.







