Minik kahramanlar depreme hazır: Kendi çantalarını hazırladılar, hayat kurtaran yöntemleri öğrendiler!

GÜNDEM Yayınlanma : 13 Kasım 2025 12:00 Düzenleme : 13 Kasım 2025 12:00
Minik kahramanlar depreme hazır: Kendi çantalarını hazırladılar, hayat kurtaran yöntemleri öğrendiler!
Kocaeli'de miniklere yönelik düzenlenen afet farkındalık atölyesinde çocuklar hem kendi deprem çantalarını hazırladı hem de 'çök-kapan-tutun' gibi hayat kurtaran yöntemleri uygulamalı olarak öğrendi.

Kocaeli'deki Lokomotif Çocuk Köyü, miniklerin afetlere karşı bilinçlenmesi için özel bir atölyeye ev sahipliği yaptı. Bu anlamlı etkinlikte çocuklar, deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak öğrenirken, kendi 'deprem çantalarını' da hazırlama fırsatı buldular.

AFET FARKINDALIK ATÖLYESİ DÜZENLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle Lokomotif Çocuk Köyü'nde gerçekleştirilen etkinlik, çocukların erken yaşta afetlere karşı bilinçlenmesini amaçladı. Eğitimler, çocuklara, ailelerine ve öğretmenlere afet öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken önlemleri oyunlar ve canlandırmalarla aktardı.

DEPREM ÇANTASI HAZIRLAMA VE "ÇÖK-KAPAN-TUTUN" UYGULAMASI

Atölye çalışmalarının en dikkat çekici bölümü, çocukların 'Deprem Çantasında Neler Olmalı?' sorusuna yanıt arayarak kendi acil durum çantalarını hazırlamaları oldu. Eğitimlerin sonunda Lokomotif Çocuk Köyü'nde bir tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Bu tatbikatta, deprem anında hayat kurtaran 'çök-kapan-tutun' yöntemi uygulandı ve ardından öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde güvenli bir alana tahliye edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.