NATO Zirvesi’ne katılan dünya liderleri, Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleriyle buluştu. Şef Sinem Özler, etkinlikte sunulan yemekler hakkında, "Heyetlerden çok güzel geri dönüşler aldık. Tabakların hepsi boştu, bu çok önemli" dedi.

ÖZEL MENÜ HAZIRLANDI
7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde, Beştepe’de sunulan akşam yemeği için şef Özler, Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması, baklalı çanak enginar, Mardin usulü haşlama içli köfte, beğendi, bonfile ve baklava gibi özel lezzetler hazırladı. Özler, menünün detaylarını İhlas Haber Ajansı’na (İHA) aktararak, "Her tabağın büyük bir titizlikle hazırlandığını belirttim. Anadolu mutfağının çeşitlerini sunmayı hedefledik," ifadelerini kullandı.

8 AYLIK ÇALIŞMA SONUCU OLDU
Yaklaşık 8 aylık bir hazırlığın ardından menü oluşturulduğunu vurgulayan Özler, "NATO Zirvesi çok kıymetliydi. Son bir buçuk ayda yemek içme olarak heyetlere dahil olduk. Beklentilere göre alternatif menüler hazırladık ve onaya sunduk. İki gün boyunca sunumlarımızı gerçekleştirdik," dedi. Özler, yemeklerin ardından heyetlerden aldığı geri dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Şef Sinem Özler, bu deneyimin kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "Anadolu mutfağını tanıtmak çok önemliydi. Bu lezzetlerin sevilmesi inanılmaz bir duygu. Türk mutfağının dünya genelinde ilk üçte olduğunu biliyorum ve bu konuda daha fazla tanıtım yapacağız," şeklinde konuştu.







