Niğde'de sondaj paniği: Valilikten açıklama geldi

GÜNDEM Yayınlanma : 19 Ekim 2025 05:48 Düzenleme : 19 Ekim 2025 05:48
Niğde'de sondaj paniği: Valilikten açıklama geldi
Niğde Valiliği, Horoz köyündeki sondaj çalışmalarının yasal izinlere uygun yapıldığını ve su kaynaklarını olumsuz etkilemeyeceğini duyurdu. Muhtarlığın itirazı reddedildi.

Niğde Valiliği, Ulukışla ilçesine bağlı Horoz köyünde özel bir firma tarafından yürütülen sondaj faaliyetlerinin çevresel etkilerine dair çıkan endişelere yönelik bir açıklama yaptı. Valilik, çalışmaların ilgili kurumların denetimi ve gözetimi altında gerçekleştirildiğini vurguladı.

Çalışmalar Yasal İzinlere Dayalı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu sondaj alanının köy yerleşimine yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi. Faaliyetlerin, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) teknik incelemeleri sonucunda verilen yasal izinlere dayanılarak yürütüldüğü ifade edildi.

Su Kaynakları Olumsuz Etkilenmeyecek

DSİ tarafından yapılan bilimsel ve teknik incelemelerde, sondaj çalışmasının mevcut içme ve sulama suyu kaynaklarını olumsuz yönde etkilemeyeceği sonucuna varıldığı aktarıldı. Köyün su kaynaklarının zarar göreceğine dair resmi bir tespit, bilimsel veri veya idari değerlendirme bulunmadığı kaydedildi. Muhtarlığın DSİ'nin iznine karşı yaptığı itirazın ise teknik ve hukuki değerlendirmeler sonucunda reddedildiği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.