Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Tematik Buluşmalar" etkinliğinde, Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Cumhuriyet, eğitim ve sosyal adalet ilişkisini ele alan önemli bir söyleşi gerçekleştirdi.

CUMHURİYETİN EĞİTİME ETKİSİ
Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Küçüksüleymanoğlu, Atatürkün eğitime bakış açısının vizyoner olduğunu belirtti. Küçüksüleymanoğlu, Cumhuriyetin ilanından sonra eğitime yönelik hızlı adımların atıldığını vurgulayarak, eğitimde planlamaların Kurtuluş Savaşı yıllarında bile yapıldığını ifade etti. Yeni Cumhuriyetin temel inancının, ülkenin sorunlarının eğitimle çözüleceği olduğunu söyledi.

EĞİTİMDE ADALAT VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Sosyal adaletin, fırsat ve imkanlara eşit ulaşım olarak tanımlandığını belirten Küçüksüleymanoğlu, ekonomik şartlar, kitap eksikliği ve dijital uçurum gibi eğitimdeki adaletsizliğin temel sebeplerine değindi. Türkiyenin bu sorunların üstesinden gelebilecek bir ülke olduğunu söyleyerek, kaliteli öğretmen ihtiyacının altını çizdi. Ayrıca, eğitim harcamalarının arttırılması, kapsayıcı eğitim politikalarının benimsenmesi ve şeffaflık gibi çözüm önerilerini sıraladı. Prof. Dr. Küçüksüleymanoğlu, Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkılması gerektiğini ve bunun için adalet, liyakat ve hukukun önemini vurguladı.







