Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü, Odunpazarı Belediyesi iş birliğiyle '500. Yılında Kurşunlu Külliyesi' temalı bir bilgilendirme gezisi düzenledi.

KÜLLİYENİN TARİHİ VE KÜLTÜREL ÖNEMİ
Etkinlikte öğrenciler, Kurşunlu Külliyesi’nin tarihi arka planını ve kültürel önemini yerinde inceleme fırsatı buldu. Geziye, Turizm Rehberliği Bölümünden öğretim elemanları Prof. Dr. Gökçe Yüksek, Doç. Dr. Duygu Yetgin Akgün, Doç. Dr. Aysel Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kaya Sayarı ve Arş. Gör. Aslı Bendenay Çapa Daşkın ile çok sayıda öğrenci katıldı.

ETKİNLİKTE CANLANDIRMA GÖSTERİMİ
Turizm Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Özgür Koyun, gezide külliyenin tarihi süreci, mimarisi ve Eskişehir’in kültürel yapısındaki konumu hakkında öğrencilere detaylı bilgiler sundu. Ayrıca, Turizm Fakültesi öğrencisi Furkan Bilici, Külliyenin banisi Çoban Mustafa Paşa’yı temsili bir canlandırmayla tanıtarak etkinliğe renk kattı. Son olarak, öğrenciler, Kurşunlu Külliyesi’nin ardından Lületaşı Galerisi, Cam Atölyesi ve Ahşap Eserler Galerisi’ni de ziyaret etti. Bu etkinlik, öğrencilerin bölgenin kültürel mirasını yerinde gözlemlemelerine ve alan bilgilerini pekiştirmelerine katkı sağladı.







