Okan Buruk'tan dev hedef: 5. şampiyonlukla rekor kıracağız!

SPOR Yayınlanma : 10 Mayıs 2026 01:34 Düzenleme : 10 Mayıs 2026 01:34
Okan Buruk'tan dev hedef: 5. şampiyonlukla rekor kıracağız!
Teknik Direktör Okan Buruk, Galatasaray'ın üst üste 5. şampiyonlukla rekor kırma hedefini açıkladı. Buruk, bu sezonun farklı bir hikayesi olduğunu belirterek taraftara ve oyunculara teşekkür etti.
Okan Buruk'tan dev hedef: 5. şampiyonlukla rekor kıracağız!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımının üst üste 5. şampiyonluğu kazanarak önemli bir rekora imza atma hedefini açıkladı. Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılıların başında bulunan Buruk, mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Okan Buruk\

GALATASARAY'IN TARİHİ BAŞARISI

Buruk, geçen sezon 5. yıldızı takmalarının ardından bu yıl 4. şampiyonluğa ulaştıklarını ve kendi teknik adamlık kariyerine de bir yıldız eklediğini belirtti. Ancak asıl önemli olanın Galatasaray'ın başarısı olduğunu vurguladı. Taraftarın her zamanki büyük desteğiyle ayakta kaldıklarını ve onların başını dik gezdirdiklerini ifade etti. Bu başarıda derbilerdeki galibiyetlerin, şampiyonlukların ve Avrupa'da sergilenen futbolun payı olduğunu söyledi. Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalarak Avrupa'da Galatasaray'ın adını tekrar duyurduklarını, Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ve muhteşem bir stat atmosferi yarattıklarını dile getirdi. Önemli takımları yendiklerini ve genel olarak başarılı bir sezon geçirdiklerini, ancak inişler, çıkışlar ve yorgunlukların da yaşanabildiğini ekledi. 50'den fazla maç oynadıklarını, milli maçlarla birlikte 60'a yakın karşılaşmaya çıkan oyuncuların sezon sonunda yorulmasının normal olduğunu ancak taraftarın desteğiyle dinamik kaldıklarını belirtti. Futbolun içinde eleştirilerin olduğunu, bazen doğru bazen de fazlaca eleştirildiğini ancak bu durumun futbolun doğasında olduğunu söyledi.

Okan Buruk\

REKOR HEDEFİ VE GEÇMİŞE BAKIŞ

12 Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan bir takım olarak, bugünkü maçın stresli geçse de genel olarak rahat bir sezon geçirdiklerini ve şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını ifade eden Buruk, bu 4 senelik süreçte birçok rekor kırdıklarını ve ileride bu rekorların konuşulacağını söyledi. Buruk, 'Hedefimiz inşallah 5. şampiyonluk, o rekoru kırmak' diyerek gelecek sezon için iddialı bir açıklama yaptı. Bu rekoru kıranın Galatasaray takımı ve camiası olduğunu belirten Buruk, başta Başkan Dursun Özbek olmak üzere tüm yönetim kuruluna destekleri için teşekkür etti. Taraftara hayırlı olmasını diledi ve daha büyük başarılar hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Okan Buruk\

ŞAMPİYONLUĞUN HİKAYESİ VE DUYGUSAL ANLAR

Bu sezonki şampiyonluğun diğerlerinden farklı bir hikayesi olduğunu belirten Buruk, son dakika golleriyle çevirdikleri bir maçı takip eden sevinçle şampiyonluğun geldiğini anlattı. Kaan'ın golüyle şampiyonluğun kesinleştiğini hissettiğini ve sahada mücadele eden oyuncuların en iyisini yapmaya çalıştığını, oyuna sonradan girenlerin de büyük etki yarattığını söyledi. Oyuncularına ve taraftara teşekkür eden Buruk, Fenerbahçe derbisi öncesinde Galatasaray eski kaptanı ve teknik direktörü Bülent Korkmaz'ın babasının cenazesinde çocuklardan dua istemesinin hatırlatılması üzerine, Osman amcayı rahmetle andı. O cenazede çocuklardan alınan duaların kabul olduğunu ve bu şampiyonluğu yaşadıkları için Allah'a şükrettiğini ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.