Özbek ormancılar Muğlada incelemelerde bulundu

ÇEVRE Yayınlanma : 28 Ekim 2025 19:11 Düzenleme : 28 Ekim 2025 19:11
Özbek ormancılar Muğlada incelemelerde bulundu
Özbekistandan gelen 21 kişilik ormancılık heyeti, Türkiye-Özbekistan Ormancılık Ortaklık Anlaşması kapsamında Muğlada ağaçlandırma teknikleri ve fidan üretimi üzerine incelemeler yaptı.
Özbek ormancılar Muğlada incelemelerde bulundu

Özbekistan Cumhuriyeti Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanlığından gelen bir ekip, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde teknik incelemeler gerçekleştirdi.

TÜRKİYE-ÖZBEKİSTAN ORMANCILIK İŞ BİRLİĞİ

Türkiye ve Özbekistan ormancılık kuruluşları arasındaki 2018 tarihli Türkiye Ormancılık Ortaklık Anlaşması kapsamında, Özbekistandan 21 kişilik bir heyet, 23-28 Ekim tarihleri arasında Muğlada çeşitli incelemeler yaptı.

FETHİYEDE AĞAÇLANDIRMA TEKNİKLERİ VE FİDAN ÜRETİMİ

Özbek ormancılar, Fethiye bölgesinde ağaçlandırma teknikleri ve ormancılık konularında bilgi alışverişinde bulundu. Gökova Orman Fidanlığını da ziyaret ederek fidan üretim teknikleri ve ekipmanları hakkında bilgi edindiler. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, Fethiyedeki program kapsamında Özbek heyetiyle bir araya gelerek incelemelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.