Pakistan'da yürek burkan bir trafik kazası meydana geldi. Belucistan eyaletinin Quetta kentinden Hayber-Pahtunhva eyaletinin Peşaver kentine seyreden bir yolcu otobüsünün, yol üzerindeki derin bir çukura uçması sonucu 40 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı.

FELAKETİN BOYUTU BÜYÜK
Kazanın ardından bölgeye hızla 6 ambulans ve 12 acil tıp teknisyeni sevk edildi. Yapılan ilk açıklamalara göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a ulaşırken, yaralıların durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi. Bu trajik olay, Pakistan'da trafik güvenliği konusundaki endişeleri bir kez daha gözler önüne serdi.
ARIZA VE YOLCU TRANSFERİ VURGUSU
Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede, otobüsün Quetta'dan 36 yolcu ile yola çıktığı ancak güzergah üzerinde arızalanan başka bir otobüsten de yolcuları aldığı öğrenildi. Bu durumun kazanın nedenlerinden biri olup olmadığı konusunda incelemeler sürüyor.







