Para Taekwondo Milli Takımı, Los Angeles 2028 Paralimpik Oyunları’na puan veren ABD Açık Taekwondo Turnuvası'nda büyük bir başarıya imza attı.

7 MADALYA İLE DÖNDÜLER
Turnuvada 11 milli sporcu mücadele ederken, taekwondocular 1 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. Erkekler 63 kg’da Mahmut Bozteke altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. 58 kg’da ise Alican Özcan gümüş madalyanın sahibi oldu.
BRONZ MADALYALAR GELDİ
Kadınlar 47 kg’da Nurcihan Ekinci, 52 kg’da Meryem Betül Çavdar ve Lütfiye Özdağ, 57 kg’da Gamze Özcan ile erkekler +80 kg’da Adem Arda Özkul bronz madalya elde etti. Ayrıca, Avrupa, dünya ve paralimpik oyunlar şampiyonu olan Mahmut Bozteke, turnuvanın en iyi erkek sporcusu seçilerek bir başka başarıya daha imza attı.







