Pendik'te yaşanan ve kameralara yansıyan bir olay, trafik kurallarının ne denli hayati önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yaya geçidine yaklaşırken hızını kesmeyen bir sürücünün, durmuş olan bir motosiklete arkadan çarpmasıyla başlayan tehlikeli anlar, sonrasında polisin hızlı müdahalesiyle sonuçlandı.
YAYA GEÇİDİNDE KORKUNÇ ANI
Olay, 27 Nisan akşamı saat 20:00 sularında Pendik Kurtköy bağlantı yolu D-100 ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaya geçidine yaklaşırken hızını azaltmayan bir otomobil, o esnada yaya geçidinde bekleyen bir motosiklete çarptı. Sürücünün kask kamerasıyla saniye saniye kaydedilen bu dehşet verici anlar, sosyal medyada paylaşılmasının ardından yetkililerin dikkatinden kaçmadı.
CEZASIZ KALMAYAN İHLAL
Paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri derhal harekete geçti. Görüntüler titizlikle incelenerek kural ihlali yapan 34 HKY 366 plakalı otomobilin sürücüsü Cemil A. (46) tespit edildi. Kısa sürede yakalanan sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74/B maddesi gereğince, 'Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamamak' suçu kapsamında toplam 5 bin 662 TL idari para cezası kesildi.








