Aksaray'da, rutin trafik kontrolü sırasında polislere hakaret edip tehdit eden alkollü sürücü ve yanındaki kadın şüpheliye, olayın ardından Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu'ndan 'başarı belgesi' geldi. Vali Kumbuzoğlu, görevini yerine getirirken zorluk yaşayan polis memurlarını tebrik etti.

POLİSLER ALKOLLÜ SÜRÜCÜYÜ DURDURDU
Olay, geçtiğimiz günlerde Aksaray'da meydana geldi. Polis Meslek Eğitim Merkezi çevresinde şüpheli bir lüks araç olduğunu fark eden görevli polisler, aracı durdurmak istedi. Araç sürücüsü Yusuf K. (46) ve yanındaki Döne D. (40), polislere alkol muayenesi için üflemeyi reddetti. Sürücü Yusuf K., polislere "Valiyi arayacağım, sizi görevden aldıracağım" diyerek tehdit ederken, Döne D. ise "Babam hakim, savcı" diyerek polislere mukavemet gösterdi.

VALİDEN POLİSLERE DESTEK MESAJI
Uzun uğraşlar sonucu gözaltına alınan şahıslardan Yusuf K.'nin 2.47 promil alkollü olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olayın ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, görevi başında zorluk yaşayan ve hakaretlere maruz kalan polis memurlarını makamında ağırlayarak başarı belgesi verdi. Vali Kumbuzoğlu, "Polisimiz çok zor şartlar altında görev yapıyor. Bu arkadaşlarımız, devletin vakarını ve ciddiyetini gösterirken aynı zamanda sabırlı davranıp görevlerini yaptılar. Bu, bütün Türkiye'ye örnek olacak bir davranıştı" dedi.







