Rize'de mevlit yemeğinden gıda zehirlenmesi: 94 kişi etkilendi

ASAYİŞ Yayınlanma : 09 Kasım 2025 21:17 Düzenleme : 09 Kasım 2025 21:17
Rize'de mevlit yemeğinden gıda zehirlenmesi: 94 kişi etkilendi
Rize'de düzenlenen mevlit yemeğinden kaynaklanan gıda zehirlenmesi nedeniyle 94 kişi hastaneye başvurdu, 15-20 kişi taburcu edildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Gökhan Demiral, mevlit yemeğinden kaynaklanan gıda zehirlenmesi olayı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

94 VATANDAŞ GIDA ZEHİRLENMESİ GEÇİRDİ

Demiral, akşam saatlerinde Muradiye beldesi Delihasan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 94 kişinin tavuktan zehirlendiğini belirtti. Bu kişilerin 15-20'sinin taburcu edildiğini, diğerlerinin ise tedavi süreçlerinin sürdüğünü ifade etti. Hastanelere başvuran vatandaşların bulantı ve kusma şikayetleri olduğu bildirildi.

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Olayın ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yemek için kullanılan gıdalardan ve bunların temin edildiği firmadan numuneler alarak inceleme başlattı. Demiral, hastanede tedavi altında bulunan vatandaşları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı ve genel olarak toparlanma eğiliminde olduklarını aktardı. Ayrıca, gıda zehirlenmelerinde ilerleyen saatlerin önem taşıdığını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.